Ablakcsere tégla építésű házban Debrecen vagy Budapest vonzáskörzetében

Az ablakcsere téglaépítésű házban jár a legtöbb roncsolódással és kosszal. Kollégáink a megrendelés előtt a helyszínt előtt alaposan feltérképezik, és tájékoztatják az ügyfelet az ablakcsere menetrendjéről. Az új ablakok ezek alapján készültek el. Az új műanyag nyílászárókat az ablakcsere helyszínére szállítjuk, majd ott lepakoljuk őket. Nehezebb dolguk lesz, ha nincs a házban lift, és az ablakcseréhez emberi erővel kell az új ablakokat felcipelni, majd a régi, kibontott ablakokat lehordani.

 

műanyag ablakcsere

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  1-es kép

 

Az ablakcsere folyamatának szakaszait ezen a csaknem 40 éves régi, elavult ablakon keresztül mutatjuk be. Az művelet első lépése, hogy az ablak környékéről lehetőség szerint mindent el kell távolítani. Mivel az ablakcsere jelentős kosszal és porral jár, érdemes a szobát vagy helyiséget takarófóliával védeni, ha nem tudjuk teljesen kiüríteni.

 

műanyag ablakcsere Debrecen a tok kibontása

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  2-es kép

 

Az ablakcsere következő állomása a régi ablakszárnyakat leakasztását és darabjainak lehordását foglalja magában. Ezalatt kollégánk az elavult tokszerkezetet roncsolásos módszer segítségével eltávolítja a helyéről. Az ablaktok kiszedése előtt a tulajdonos eldöntheti, hogy befele vagy kifele bontsuk az ablakot. A bontásnak kitett falon biztos, hogy javítási munkálatokra lesz majd szükség. A fal másik oldalán igyekszünk minél kisebb vakolathibákat ejteni. A legtöbb ablakcsere esetében ez sikerül is, de meg kell jegyeznünk, hogy nem lehet látatlanban megmondani, hogy a régi ablak és a régi vakolat, hogy van "összedolgozva" ezért nem tudhatjuk, hogy mennyi vakolat fog lehullani. Tehát igaz, hogy többnyire nem történik sérülés a bontással ellentétes oldalon, de ablakcserénél ezt nem tudjuk garantálni.

 

ablakcsere Budapest a tok eltávolítva

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  3-as kép

 

Az itt látható ablakcserénél a megrendelő az ablak befelé való bontását kérte. A munkálatok kezdeti fázisában a falnyílás belül ennyire sérült meg. A falnyílást (kávát) mentesíteni kell a törmeléktől és a portól, mert a műanyag ablakokat fontos, hogy megfelelően portalanított felületre ültessük. Jelen esetben az ügyfél kérte, hogy a külső vakolat lehetőleg ne sérüljön meg az ablakcsere alatt. Emiatt az ablakokat a külső vakolat síkjához méreteztük. A képen látható ablakcsere esetében belül a műanyag ablakok szerelési nyílása akár nagy is lehet, melyet műanyag toktoldókkal tudunk megoldani.

 

ablakcsere Budapest a tok rögzítése

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  4-es kép 

 

Az ablakcsere következő fázisa, hogy a műanyag nyílászáró tokját vízszintesen és függőlegesen beállítjuk, a sarkaknál ékek segítségével fixre rögzítjük. A műanyag ablakok tokját tokon keresztüli rögzítéssel több ponton a falnyíláshoz rögzítjük. Ha kész az ablakcsere, a csavarokkal való rögzítés után a műanyag ablakok tokját körbefújjuk PUR habbal, és a műanyag ablakszárnyakat ráakasztjuk. Az újonnan beépített műanyag nyílászárókat a helyszínen precízen beállítjuk. Ezzel az ablakcsere folyamatának végére értünk.

 

ablakcsere Debrecen a műanyag ablak beépítve

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  5-ös kép

 

Ha megszilárdult a PUR hab, a műanyag ablakok tokszerkezete és a fal közötti sérült falnyílást körbejavítjuk (ha az ügyfél igényelte). A műanyag nyílászárók körbejavítását végezhetjük habarccsal vagy gipszkartonnal. Ezt követően a falakat újra kell festeni. Ez az ablakcsere típus jár a legtöbb "problémával" de egyben ez is a legszebb, legkulturáltabb kivitelezési forma.

 

Ingyenes felmérést kérek

Árajánlatot kérek

 

ABLAKCSERE panel ÉPÍTÉSŰ HÁZBAN DEBRECEN VAGY BUDAPEST VONZÁSKÖRZETÉBEN

A panel lakások ablakcseréje a legkevesebb kosszal járó, legegyszerűbb ablakcsere fajta. Az ablakcsere első fázisában a helyszínre szállítjuk az előzetesen megrendelt műanyag ablakokat (melyeket kollégáink a legyártást megelőzően felmértek). A műanyag ablakok felhordását jelentős mértékben nehezíti, ha a szerkezetek nem férnek be a liftbe. Ekkor ugyanis munkatársainknak kell felvinni az új műanyag ablakokat, akár a 10. emeletre is, valamint onnan lehordani a régi ablakot és a törmelékeket. Hiszen nálunk az ablakcsere ára a törmelék elszállítását is magában foglalja.

 

ablakcsere debrecen panel házban

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  6-os kép

 

Az ablakcsere ezen az elavult és nem jól szigetelő panel lakás ablakán és erkélyajtaján kerül bemutatásra.

 

ablakcsere Debrecen ezekre a nyílászárókra

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  7-es kép

 

Az ablakcsere első fázisaként a könnyebb pakolás végett, az ablakszárnyat a tokról leakasztjuk, és külön mozgatjuk őket. Ezután felvisszük, majd az összes szerkezetet leszedjük, a legkisebb műanyag nyílászárókról is a szárnyat. A műanyag ablakszárnyak a beépítés végéig helyükön maradnak, legközelebb már csak a művelet végén lesz rájuk szükség, amikor az ablaktokokra felakasztjuk őket. 

 

ablakcsere Debrecen közbeni takarítás

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében 8-as kép

 

Az ablakcsere következő állomása, hogy a lecserélendő ablakot és erkélyajtót roncsolásos technológiát alkalmazva eltávolítjuk a helyéről. Ez a technika abból áll, hogy az ablakszárny leakasztásra kerül a tokról. Az ablaktokot fűrésszel elvágjuk, majd összeroncsolva vesszük ki a helyéről. Az eltávolított ablakot és erkélyajtót munkatársaink lehordják a teherautóhoz. Közben a területet megtisztítjuk, portól mentesítjük. Ablakcsere esetében fontos, hogy a műanyag nyílászárók pormentes falkávába kerüljenek.

 

ablakcsere Debrecen a műanyag ablak pur habbal kitöltése

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  9-es kép

 

Az következő ablakcsere-mozzanat, hogy a műanyag ablakok tokját a helyére illesztjük, vízszintesen és függőlegesen beállítjuk, majd dűbel csavarokkal több ponton a falazathoz rögzítjük. A műanyag ablakot ezek a csavarok is képesek lennének megtartani. De körben a szigetelés még nincs kész a műanyag nyílászáró tokja és a fal között. Ezután jön az ablakcsere következő szakasza, mikor is PUR habbal körbefújjuk a nyílászáró tokszerkezetét. A PUR habról azt érdemes tudni, hogy ajtók és ablakok rögzítésére és szigetelésére használható, kiváló hőszigetelő képességű és tartású, anyag. Tehát ezzel a habbal körbefújjuk az új műanyag ablakok tokja és a fal közötti rés (szerelési nyílás) minden egyes pontját. 

 

ablakcsere Debrecen szegőzés

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  10-es kép

 

A PUR hab amellett, hogy nagyszerű rögzítő és szigetelő anyag, nem UV és nedvesség álló. Így az ablakcsere következő fázisában, a hab megszilárdulását követően, az új műanyag nyílászárók tokját körbeszegjük műanyag szegőléccel. Ezzel a PUR habot teljesen el tudjuk takarni. Ennek amellett, hogy víz és UV álló hatása van, esztétikailag is értékes, hiszen a fal és a műanyag ablakok és között húzódó szerelési hézag helyett egy dekoratív, a műanyag ablakok színével harmonizáló, műanyag takarólécet láthatunk. Ezek a lécek különböző méretekben készülhetnek, szélességük 3-5-7 cm. Ablakcsere folyamán a szegést semmiképp se hagyjuk ki. A külső szegés ugyanis védi a pur habot a nap és a csapadék kártékony hatásaitól. A belső viszont csak esztétikai okból kerül felhelyezésre.

 

ablakcsere Debrecen

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében   11-es kép

 

Az ablakcsere következő lépése a műanyag szegőlécek feltétele után, (a műanyag nyílászáról belső és külső síkján egyaránt) a nyílászáró-szárnyak felhelyezése. Miután az ablakszárnyak felakasztásra kerültek, az ablakcsere következő mozzanata a műanyag ablakok finombeállítása lesz. A finombeállítással az ablaktok és az ablakszárny kifogástalan működését és zárását segítjük elő. A  beállítás után a zsanérokra elhelyezzük a műanyag zsanértakarókat.

 

ablakcsere Budapest panel lakás

Ablakcsere Debrecen és / vagy Budapest vonzáskörzetében  12-es kép

 

Ezzel a folyamat végére is értünk. Ilyenkor a műanyag nyílászárókról eltávolítjuk a profilra ragasztott védőfóliát és átadjuk az új műanyag ablakokat. Ettől fogva pedig élvezhetjük az ablakcsere előnyeit.

 

 

ABLAKCSERE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

ablakcsere-1

A leírásban ezt a régi ablakot fogjuk kicserélni. 

ablakcsere-2

Első lépésként a nyílászáró szárnyait kell leakasztani.

ablakcsere-3

 Esetenként az erkélyajtó zsanérjait is darabokra kell szedni.

ablakcsere-4

Ezután következhet a régi erkélyajtó eltávolítása.

ablakcsere-5

 A régi ablak tokját óvatosan kell kibontani a helyéről.

ablakcsere-6

A tok bontásakor a fal épségére nagyon figyelni kell.

ablakcsere-7

 A régi tokot fűrész segítségével több darabra vágjuk.

ablakcsere-8

A tokszerkezetet érdemes minél több darabra vágni.

ablakcsere-9

 A fal nyílását a keletkezett kosztól megtakarítjuk.

ablakcsere-10

A sittet egy helyre összegyűjtjük, a hely tisztán tartása mellett.

ablakcsere-11

 A kollégák szaktudásának köszönhetően a falnyílás rendkívül minimálisan sérült.

 

ablakcsere-12

Az új nyílászáró zsanérjait darabjaira szedjük.

ablakcsere-13

 Az ablak szárnyait levesszük a hozzá tartozó tokról.

ablakcsere-14

 Feltesszük az új ablak kilincsét.

ablakcsere-15

 A falba szereléshez felkészítjük az új nyílászáró tokját.

ablakcsere-16

 Az új ablak és erkélyajtó sorolóját a szükséges nagyságúra csináljuk.

ablakcsere-17

 A következő művelet a sorolás.

ablakcsere-18

 A sorolót a megfelelő helyre tesszük.

ablakcsere-19

 Következhet a műanyag ablak és az erkélyajtó összesorolása.

ablakcsere-20

 Az új nyílászáró 2 darabját hibátlanul összesoroljuk.

ablakcsere-21

 A tokokat csavarral egymáshoz erősítjük.

ablakcsere-22

 Az összesorolás következtével az összerakott tokot a helyére illesztjük.

ablakcsere-23

 Az új nyílászárókat vízszintes pozícióba hozzuk.

ablakcsere-24

 A műanyag ablakot és az erkélyajtót fából készült ékkekkel állítjuk be a helyére.

ablakcsere-25

 Átmenetileg a faékekkel rögzítjük a nyílászárókat.

ablakcsere-26

 Az összecsavarozott tokot a falhoz rögzítjük.

ablakcsere-27

 A tokot szükséges több ponton is fixálni.

ablakcsere-28

 A becsavarozott tokot körbefújjuk pur habbal.

ablakcsere-29

 A szerelési hézagot is ezzel a habbal töltjük fel.

ablakcsere-30

 A nyílászárók szárnyait a helyére tesszük.

ablakcsere-31

 Ezután következhet az erkélyajtó beállítása, rendkívül precíz, finom beállítással.

ablakcsere-32

 Aztán az új ablaknál is hasonló módon járunk el.

ablakcsere-33

 Így az új ablak már a helyén van, üzemkész.

ablakcsere-34

 A belső védőfóliákat eltávolítjuk.

ablakcsere-35

 A nyílászárók külső részéről is leszedjük.

ablakcsere-36

 A pur habot minden helyen levágjuk és már kész is az ablakcsere.

ablakcsere-37

 Az új párkány szükséges méretét bejelöljük.

ablakcsere-38

 A szükséges méretre vágjuk a párkányt.

ablakcsere-39

 Megvizsgáljuk, hogy megfelelő-e a méret

ablakcsere-40

 Ezután a párkány védőfóliáját is leszedjük.

ablakcsere-41

 A szükséges méretűre szabjuk a párkány végzáróját is.

ablakcsere-42

 Az elkészült párkányt a beépített nyílászáróhoz próbáljuk.

ablakcsere-43

 A fennmaradó réseket pur habbal szükséges feltölteni.

ablakcsere-44

 Az utómunkálatok elvégzésével a csere legvégéhez értünk.

 

 

Ingyenes felmérést kérek

Árajánlatot kérek