Műanyag ablak beszerelés Debrecenben és Budapesten, valamint vonzáskörzetünkben

A műanyag ablak beszerelésének folyamata:

  

ablak-beepites-1

 

Először leakasztjuk a tokról a műanyag ablak szárnyait. Az ablakkávába belehelyezzük a tokokat. A vásárlóval egyeztetjük a nyílászáró helyét, a szigetelés és a többi összetevő tekintetében. Az nyílászáró tokját a megfelelő módon állítjuk be és faékekkel átmenetileg fixáljuk.

 

ablak-beepites-2

 

Ha megfelelő a nyílászáró pozíciója, következhet a tokok rögzítése. A nyílászárókat szükséges több ponton, tokon keresztül, csavarokkal rögzíteni a falba.

 

ablak-beepites-3 ablak-beepites-4

 

A műanyag nyílászárókat a falba illesztett csavarok is nagyszerűen fixálják. Szükséges még egy plusz anyag is a beépítéskor, ez pedig a pur hab. A pur hab nem a rögzítésre szolgál, többnyire a hőszigetelő és hézagkitöltő szerepe miatt szükséges. A műanyag nyílászárók körül kialakult réseket, lyukakat töltjük fel vele. A pur hab ha megszilárdul, mérete a sokszorosa lesz, így minden rést feltölt, ami a tok és a fal között keletkezett. Ha mégis marad olyan hely, ahol nem töltötte ki a rést a pur hab, akkor a nyílászáró tokszerkezetének teljes szélességében pótolni szükséges kívülről is.

 

ablak-beepites-5

 

A pur hab megszilárdulása a típustól és az aktuális időjárástól is függ. A megszilárdulása következtével a műanyag ablak tokjának a szélességével egyenlő méretűre szükséges vágni és/vagy levakolni, esetleg másfajta szárazépítészeti módszerrel elfedni azt. Feltétlenül szükséges odafigyelni arra, hogy napsütés és víz se érje huzamosabb ideig. A műanyag ablakok szigetelésének elvégzése után már csak a nyílászáró szárnyait szükséges a helyére akasztani.

 

ablak-beepites-6

 

Hogyha műanyag ablakok már a megfelelő a helyen vannak, a kilincset kell felszerelni, ami az ablak mozgatásáért felelős. Így már meg tudjuk csinálni az ablak finombeállítását. A nyílászáró zsanérjain levő állító csavarokkal az ablakszárnyat fel, le, jobbra és balra irányba lehet pozícionálni. Valamint nyitott helyzetben az ablakszárnyat a tokhoz még finomabban lehet beállítani. A szükséges konfigurálás végeztével a műanyag ablakról levesszük a védőfóliát. A zsanérokra elhelyezzük a nyílászáró színével azonos színű takaróelemeket, így a beépítés teljes mértékben kész.

 

 

Ingyenes felmérést kérek

Árajánlatot kérek

 

Vállalkozásunk Debrecenben, Budapesten és ezek vonzáskörzetében műanyag nyílászárókkal és ablakokkal kereskedik, illetve szerel be. Többnyire, 70-75%-ban Debrecenben és Budapesten foglalkozunk a nyílászárók beszerelésével, kicserélésével. Természetesen igény esetén országunk bármely területére kiszállunk, ha a megrendelőink igényei úgy kívánják. Nagy távolságok esetében elgondolkodtató, hogy van-e értelme Debrecenből vagy Budapestről származó vállalatot megkeresni a nyílászárók beszerelésével vagy cseréjével. Abban az esetben, ha valamely Debrecentől vagy Budapesttől távoli településen kívánja megbízni cégünket, akkor több ízben kell kivonulnunk: első alkalommal a szakembernek a helyszínt kell megvizsgálnia, második körben az ablakok elkészültével azokat a helyszínre is kell vinnünk. Ennél több alkalom nem szükséges. A termék fuvarozási költségét a vevő állja, viszont ha csak egy-két műanyag ablak a tétel, Debrecentől 200 km-re fekvő településre a kiszállítás ára jelentősen több lesz, mint a vásárolt nyílászáróké.

 

Ingyenes felmérést kérek

Árajánlatot kérek